aanbouw bouwen

4 reacties

Mijn eerste buurman had scheidingsmuur gebouwd tegen de erfgrens, waar ik aan heb meebetaald. De nieuwe buur heeft overkapping gemaakt met houten achterwand.

Ik wil nu een aanbouw bouwen maar, vanwege een voorgeschiedenis , wil de buurman niet dat ik tegen zijn houten achterwand bouw, deze uitspraak heb ik op schrift ontvangen. Ik kan nu dus niet waterdicht tussen de bouwwerken opleveren

Acheraf blijkt dat de stenen muur de erfgrens overschrijdt en wel 2.5cm, tezamen met de houten achterwand dus 4.5cm ,
De gemeente geinformeerd maar die doet er vooraf geen uitspraak over.

Wel kan de gemeente mij verplichten dit waterdicht te maken als de buurman hier achteraf over klaagt, wat natuurlijk gaat gebeuren. (wat voor wereld leven we in???).

Als het aan mij ligt moet de buurman zijn houten achterwand naar binnen werken waardoor ik een rechte muur kan bouwen. Zijn bouwwerk is 2.30 hoog terwijl die van mij ca. 2.15 hoog wordt. beide bouwsels zijn vergunningsvrij.

Wat zijn mijn rechten in deze? kan ik evt. eisen dat hij zijn houten achterwand naar binnen maakt gelijk aan de bestaande muur wat eenvoudig kan, kosten 6 rachels van 1 meter + wat vrije tijd?
mag ik zonder meer tegen zijn overkapping bouwen en waterdicht maken?

Voor mij is het oke als ik kan beginnen met de bouw zonder aanpassingen van de aanbouw van de buren en waterdicht kan opleveren.

wel belachelijk dat iemand alle regels aan zijn laars lapt en de ander er vervolgens bijna geen rechten meer heeft.

alvast bedankt

zondag 23 juli 2017