Beschadiging/gebruik mijn uitbouw

4 reacties

Bij het bouwen van mijn huis heb ik voor een optie gekozen om de benedenverdieping uit te laten bouwen. De buurman heeft deze optie niet genomen. Het resultaat is dat een deel van de buitenmuur van mijn uitbouw uitsteekt. Dit uitstekende gedeelte is volgens het kadaster bij mijn grond getrokken dus de uitbouw staat alsnog volledig op mijn grond.

Nu heeft de nieuwe bewoner van het huis zonder uitbouw deze muur gebruikt om ongevraagd een gegalvaniseerd geraamte tegen de muur te boren met daardoor een klimop die inmiddels in de voegen is getrokken.

Ook is er een schutting voor de oude geplaatst op zijn eigen grond. Geen probleem, maar hij heeft de laatste balk wel weer tegen mijn muur aan laten boren.

De klimplant kwam over de dakrand van de uitbouw, moest plat op de buik gaan liggen om te kunnen snoeien omdat er anders misschien lekkage ontstaat, toen is mij e.e.a. duidelijk geworden.

Mijn vraag mag dit zo maar aangezien de muur op mijn grond staat en onderdeel is van mijn huis? Zo niet, wat valt hieraan te doen (behalve met de buren gaan praten, dit stadium zijn we gepasseerd)?

woensdag 25 juli 2018