Boom tegen de erfafscheiding

1 reactie

Wij wonen nu sinds 9 jaar in een koopwoning welke een voormalig huurwoning is. Onze buren hebben het huis gehuurd. Zij hebben een conifeer in de tuin staan die maar 90 cm van de erfgrens afstaat. Toen wij hier kwamen wonen was hij wel hoog, maar de buren verzekerden ons de tuin goed bij te houden. Nu zijn we 9 jaar verder en de boom is ongeveer net zo hoog als het huis. Tussentijds hebben wij meerdere malen aangedragen om de boom te snoeien, hier hebben zij geen gehoor aangegeven, als we er last van hadden mogen we de takken aan onze zijde verwijderen, wat we dus ook regelmatig doen. De boom geeft dusdanig overlast dat ons woongenot verstoort is, o.a. door wegnemen van licht in de tuin, rotzooi van de gevormde vruchtjes, bovendien hebben zij de tuin ondertussen ook een stuk hoger liggen waardoor ook onze schutting wegrot en wij al een deel hebben moeten vervangen.
Meerder malen hebben wij mondeling gevraagd er iets aan te doen, zelfs bij meerdere tuinders gevraagd of het een probleem is zo een boom te snoeien/in te korten (dit is mogelijk). Nu hebben de buren uit pesterigheid ook nog eens een denneboom geplant, zelfs nog dichter bij de schutting, en die groeit vervolgens ook al boven de schutting uit.
Een paar maanden terug hebben wij schriftelijk gemaand de conifeer te verwijderen, hieraan geven zij geen gehoor. Vervolgens hebben wij de woningbouwvereniging aangeschreven (de eigenaar van de woning van de buren), zij hebben het onderzocht en zien geen grond voor verwijdering van de boom.
Wat kunnen wij verder nog ondernemen?

zaterdag 23 juli 2016