buren gebruiken onze tuin als verlengstuk van hun tuin

1 reactie

Begin van het jaar hebben wij een vakantie huisje gekocht wat over een paar jaar onze hoofdwoning gaat worden, en pas na oplevering hebben wij gezien dat onze tuin die pal grenst aan de achtergevel van de buren een raam zit met gewoon vensterglas en ook nog eens open kan. Overigens zijn we er ook achter dat de buurman over een lengte van 16 meter lang 1.5 meter over de perceelsgrens heeft gebouwd. Dus volledig op onze grond. Deze aanbouw heeft hij 6 jaar geleden gezet. Daarnaast komen er 3 regenpijpen uit in onze tuin en heeft hij een kraantje gemaakt onder zijn raam. Waardoor hij iedere keer door onze tuin loopt om het kraantje aan te zetten (wekelijks). Maar wat het allerergste is, is dat hij in het verlengde van zijn huis een veranda gemaakt heeft die aan de rechtste zijde volledig open is en dus recht in onze tuin kijkt. We hebben dus geen enkele privacy. Als hij dit dicht maakt verliest hij aan 1 zijde het uitzicht over de polder. Maar hierdoor kan hij wel volledig in onze tuin kijken en zitten wij nooit achter in de tuin. iedereen denkt ook dat het zijn tuin is. Omdat hij het zo gesitueerd heeft.

Ook het raam in de muur wat halverwge zijn aanbouw zit kijkt volledig uit op onze tuin. Dus feitelijk gezien hebben wij geen enkele privacy in onze tuin.

We hebben contact gehad met de verkoper en hij heeft hier grote conflicten over gehad met onze buurman maar omdat hij het huis wilde verkopen heeft hij er verder geen werk meer van gemaakt. Uiteraard heeft de buurman gevraagd of hij de helft van de tuin kon kopen (tegen een landbouwgrond prijs). Maar wij willen de tuin helemaal niet verkopen want we zijn juist heel blij met een grote tuin. Dat geeft hem echter geen vrijbrief om onze tuin te claimen. En ik ben bang dat hij de tuin toe gaat eigenen als we dit niet snel gaan afscheiden.

Wat zijn onze rechten in deze precies. En kunnen we eisen dat hij het raam blindeert, het kraantje afdopt en zijn veranda dichtmaakt (en moeten wij hier aan mee betalen)daarnaast zit er nog 4 meter diep gras in het verlengde van die veranda wat ook niet is afgemaakt en hier willen we ook graag een afscheiding hebben zodat we gewoon een eigen tuin hebben.

dinsdag 22 mei 2018