Buren overkapping en uitbouw geplaatst

2 reacties

De gemeenschappelijke schutting die wij op de erfgrens hebben geplaatst is 8,5 lang.

Onze buren hebben aan het einde van schutting in niet goed overleg een overkapping gebouwd van 18m2, die 1,5m direct aan de schutting grenst en 2,70m hoog is. Hierdoor krijgt onze ruimtelijk ogende tuin een erg hokkig gezicht en daarnaast missen we door hun overkapping aardig wat zonnestralen in de tuin.

Tevens hebben zij ook aan hun huis een glazen uitbouw geplaatst, deze grenst voor 2,5m (2,70m hoog) aan onze schutting en de zijkant van de uitbouw is ook dichtgemaakt zodat we nog meer zonnestralen missen (schutting staat op zuidoosten).

Ik ben al bij de gemeente (Amsterdam) geweest en beiden mogen zover ik weet vergunningsvrij (overkapping grenst aan de achterzijde aan de steeg die enkel de woningen ontsluit) en (uitbouw is altijd onvergund) worden gebouwd. Echter vraag ik me nu af of wij nu helemaal niets kunnen doen (naast het gesprek aangaan en vragen of ze de zijkant van de uitbouw open kunnen maken) om onze tuin meer zonnestralen te laten krijgen.. Ik kan me niet voorstellen dat er wel regels zijn voor bomen op afstand van de erfgrens, maar niet voor bouwwerken..

Thanks!

dinsdag 6 november 2018