Buren wilden andere schutting en plaatsen nu niks

1 reactie

Bij onze nieuwbouwwoning was de standaard erfscheiding voor de eerste 3 meter open gaas met hedera's. De buren mailden mij dat zij gesteld zijn op hun privacy en graag een dichte scheiding willen. Ik was het hier uiteraard mee eens en we bespraken de mogelijkheden. Uiteindelijk kwamen we er niet uit. Zij wilden op de palen om en om verticale planken (vanwege inbraakverzekering??) en ik niet vanwege de doorkijk. We besloten daarom om beiden onze eigen gang te gaan aan onze eigen kant van de erfgrens. Zij zouden verticale planken plaatsen en ik horizontale.

Aan mijn kant is dit inmiddels gebeurd. De buurman van mijn buren vond dit ook mooi en heeft hetzelfde gedaan. Nu hebben de middelste buren tot op heden zelf niks gedaan en hebben ze wel het plezier van de dichte schutting. Daarnaast heb ik het gaas en de hedera's aan hun afgestaan omdat ik anders niet aan mijn kant de schutting kon monteren. Iets waar ze overigens niet voor betaald hebben omdat ik niet pietluttig wilde zijn.

Mijn vraag is nu, als de buren niet van plan zijn om alsnog hun gewenste verticale schutting aan hun kant te plaatsen, kan ik dan de helft van mijn kosten van mijn schutting op hun verhalen? (Het is gemonteerd aan mijn kant van de erfgrens op de mandelige palen.) Het is tenslotte logisch dat er een dichte schutting komt ipv open gaas. Iets waar zij zelf mee kwamen.

Ik hoor het graag.

Mvg,

N.

dinsdag 19 september 2017