Claiming vochtschade door Heg

Opgelost!
7 reacties

Goedendag,

Onze eventueel toekomstige (koop is onder voorbehoud) achterbuurvrouw is afgelopen week bij ons langs geweest om te praten over de heg. Mevrouw heeft verteld dat ze last heeft van vochtschade in de hobbykamer. Dit heeft ze laten keuren door een bedrijf dat hierin is gespecialiseerd. Nu claimt mevrouw dat door dit bedrijf is verteld dat dit komt door de heg en daarom nog voor deze winter weg moet. Wij waren hier erg over verbaast. daarom heb ik direct gevraagd om haar Rapport van de situatie wat dit bedrijf claimt. Nu staat er in dit rapport de stappen die ze /wij moet volgen om het in orde te maken. (bv moet mevrouw een nieuwe bovengrondse afvoer aanleggen en de goten van ons tuinhuis zijn verstopt en dienen schoongemaakt te worden) Echter staat er niets in vermeld over de heg. om de situatie duidelijker te schetsen heb ik via onderstaande link dit uit getekend.

https://www.mupload.nl/img/gltqhlgfmnzlp.jpg
1: onze woning
2: mevrouw haar woning
3: buurman
A: hobbyruimte mevrouw woning (hoort bij de woning)
B: Onze tuinhuis
groene T : heg
hoogte heg: +- 2,50 meter
breedte heg +- 1,20 meter
leeftijd: 22 jaar

Zoals zichtbaar op de schets raakt de heg enkel de hoek van de woning, en lijkt mij nogal onlogisch dat dit te maken kan hebben met de vochtschade van mevrouw zoals ze claimt. (Staat niet in het rapport gemeld)
Wij willen de heg absoluut (net als onze linker buurman) niet weg hebben. We wonen hier namelijk ook nog maar net en hebben het juist gekocht voor de privacy de die heg met zich brengt.
Uiteraard de punten die worden aangegeven in het rapport zoals het schoonhouden van de goot voor onze tuinhuis helpen wij graag aan mee.

Het een beetje een rare situatie maar we hopen toch dat jullie ons kunnen adviseren.
Mocht er iets onduidelijk zijn hoor ik dit graag,

dinsdag 7 november 2017