Conflict over overbouw met buurman die huis verkoopt

6 reacties

Mijn buurman gaat verhuizen. Er was al enige tijd gesproken over een aantal zaken die m.i. niet kloppen. Zonder iets aan te geven stond er ineens een bord in de tuin. Ik heb hem direct geconfronteerd met de problemen.
Er is sprake van overbouw. 1. een uitbouw die ca, 20 cm over de erfgrens staat. 2. Een garage die verbreed is en nu ook de erfgrens overschrijdt. Ik heb e.e.a. uitgezocht en overlegd met Ver. eigen Huis. Ik stelde voor een erfdienstbaarheid te vestigen op de aanbouw, zodat het in de toekomst mogelijk is gebruik te maken van deze muur.
De buurman wil dit in de verkoopakte laten opnemen. Verschuiving van het probleem dus. Als de nieuwe bewoner over een paar jaar ook verdwijnt, zit ik opnieuw met dit probleem!
Buurman beweert dat hij alles gecommuniceerd heeft met de makelaar, de nieuwe bewoner en de notaris. Conclusie van hem: alles klopt zo, binnenkort transportakte tekenen en klaar! Ik zou mee moeten naar de notaris?? Denk ik toch niet! Pas wanneer er een akte van erfdienstbaarheid wordt opgesteld denk ik dan.
Ik geloof absoluut niet dat hij dit besproken heeft. Ik vermoed dat hij zijn eigen verhaal aan hen vertelt en niet mijn mening weergeeft. Wat kan ik nog ondernemen verder? Iemand een tip of advies?

donderdag 26 april 2018