coniferen rond erfgrens weghalen?

3 reacties

Volgens de buren hebben zij samen met de vorige bewoners van ons huis een aantal coniferen neergezet op de erfgrens. Een van de bomen staat dertig centimeter van de erfgrens maar heeft van onderaf takken die direct de tuin van de buurman ingaan. Een andere boom staat ook in onze tuin maar 'slechts' 15 cm van de ergrens. De rest staat inderdaad op de erfgrens. Aan onze kant zijn de bomen bruin en lelijk. Bij de buurman zijn ze groen en je raadt het al: ze mogen niet weg. Ook wil hij niet meedenken over een oplossing, zelfs niet als wij alle kosten op ons nemen. Ook de exemplaren die overduidelijk bij ons staan, moeten blijven.

Wat onderzoek levert op dat er geen bomen dichtbij de erfgrens mogen staan en dat wij in onze eigen tuin mogen doen wat we zelf willen. In het kadaster zijn de bomen niet opgenomen. Tegelijkertijd mag bebouwing op de erfgrens niet zonder toestemming worden weggehaald en is er na 20 jaar sprake van verjaring (maar ik begrijp nog niet helemaal hoe dat zit).

Mogen we de bomen die 15 en 30 cm van de erfgrens weghalen en er iets anders voor terugzetten, zolang dat in onze tuin is?

zondag 5 februari 2017