Dak tuinhuis achterbuurman hangt over de erfgrens

5 reacties

De afgelopen 10 jaar stond er een coniferenhaag in mijn achtertuin. Deze is door mij geplaatst, zo’n 40 cm verwijderd van de erfgrens van mijn achterbuurman. Op dat moment stond er een tuinhuis in de tuin van mijn achterbuurman. Enkele jaren later heeft de buurman zijn tuinhuis aan de achterkant uitgebreid, tegen de erfgrens aan. Het water van het pannendak liep in mijn coniferenhaag. Hier heb ik nooit een probleem van gemaakt omdat ik hier geen hinder van ondervond.
Enkele weken geleden heb ik de coniferenhaag weggehaald. Hier komt een schutting voor in de plaats. Een schutting samen met de achterbuurman is geen optie omdat de achtertuinen niet parallel aan elkaar lopen. In feite heb ik dus 2 achterburen. Ik heb de achterbuurman gevraagd een dakgoot aan zijn tuinhuis te plaatsen zodat mij schutting niet gaat lijden onder al het regenwater wat van zijn dak af stroomt. Dit heeft hij netjes gedaan. Het viel me echter op dat dit gootje erg smal was.
Tijdens het voorbereiden van het plaatsen van mijn schutting kwam ik erachter dat het dak van het tuinhuis echter zo’n 10 cm over de erfgrens heen hangt. Omdat mijn schutting iets hoger wordt dan de dakgoot van buurmans tuinhuis zou dat betekenen dat mijn schutting over de gehele breedte zo’n 15 cm terug geplaatst moet worden. Met het risico op verjaring m.b.t. de erfgrens.
Heb ik het recht mijn buurman te verzoeken het dak van zijn tuinhuis in te korten zodat mijn schutting, net als de zijne, tegen de erfgrens aan gebouwd kan worden? Wat moet ik doen indien hij dit weigert?

maandag 14 november 2016