Een hoop problemen met de buren

2 reacties

4 a 5 jaar geleden hebben wij ons huis gekocht, de achtertuin was compleet overwoekerd omdat het huis 4 jaar te koop stond.
In het midden zat een erg grote vijver, deze hebben wij helemaal dicht gegooid met het grond wat aanwezig was in de tuin zelf en omdat de (gezamenlijke) muur tussen ons en de achterburen helemaal grond tegen aanzat met een waterval en andere gekkigheden hebben wij zoveel mogelijk dit terug proberen te doen maar nog steeds ligt het grond er nog goed tegen aan.

Nou is de muur die tussen ons zit in erg slechte staat, er zitten scheuren in en puilt een stuk uit. Wij hadden nog een boom die tegen de muur drukte eruit gehaald omdat volgens de buren dit het probleem zou zijn.

Na een hoop wisselende woorden zijn wij een beetje het spoor bijster en er goed klaar mee, wij hebben ondertussen een aannemer erbij gehad die zowel bij hun als bij ons over de vloer is geweest.
De aannemer wist ons te vertellen dat we verschillende opties hebben, de muur eruit en een mooie nieuwe schutting incl het afvoeren en alles totale kosten 2000 euro, of zelf de muur weghalen en afvoeren dat zou het alleen plaatsen worden van 1000 euro, of op de grond van de achterburen zelf. Dit hebben wij ook in een nette formele brief naar de achterburen gestuurd. Omdat wij de afgelopen jaren veel geld in het huis hebben gestopt is onze voorkeur dat ze het op hun eigen grond doen of dat ze zelf de muur weg halen, maar dit willen ze absoluut niet.(netjes uitgedrukt)

Nou wist de aannemer ook te zeggen dat toen hij bij de achterbuurman was dat er hem gezegd werd dat voordat wij er woonde (in die 4 jaar dat het te koop stond) hij zelf grond over de muur heen heeft gedumpt.
Wij dachten in eerste instantie dat de vorige eigenaar van ons huis extra grond in de tuin heeft laten doen omdat nadat we de giga vijver hadden dichtgegooid nog veel grond over hadden. Maar als we de aannemer moeten geloven is dit dus niet zo. Wij hebben wel de grond een halve tot een meter naar beneden kunnen halen wat losse grond (van de buurman dus blijkbaar) was.

Er zijn dus een hoop woorden wisselingen geweest wat ik hier maar achterwegen zou houden, en om het lange verhaal af te sluiten wil ik graag weten wat ik hier mee kan doen aangezien we er helemaal klaar mee zijn en eigenlijk niet meer willen meewerken. Het rustig praten met ze zit er ook niet meer in.
Ze eisen ook dat er klimop moet worden weggehaald tot 2 cm vanaf de bovenkant van de muur, die snap ik niet helemaal.
Ook wouden ze de takken die over de erf afscheiding hangen van de bomen weghalen, dit natuurlijk goedgekeurd.
Ik heb al wel vernomen dat wij niet verplicht zijn om mee te werken, maar omdat we in het begin van de drama goede buren wouden blijven toch geprobeerd mee te werken, ik snap ook dat het een gezamenlijke probleem is maar we zitten op het kookpunt en zijn er helemaal klaar mee.

Alvast bedankt voor jullie reacties

woensdag 23 mei 2018