Erfafscheiding staat deels op de erfgrens

Opgelost!
7 reacties

We hebben veldwerk van ons perceel opgeduikeld. Op advies van het Kadaster hebben we de grenzen nu zelf nagmeten, alvoresn we een officiele grensmeting laten uitvoeren. Grenzen met de buren zijn namelijk nogal vaag en wij willen graag duidelijkheid. Dat vinden de buren helemaal niet leuk, waarschijnlijk zijn ze bang wat kwijt te raken. Ze beweren ook bij hoog en laag dat ze weten hoe die grenzen liggen. Ze maken veel kabaal, misschien om ons af te schrikken. IN elk geval klopt wat ze beweren voor en achter niet, met wat wij tot nu toe opgemeten hebben.

Volgens onze metingen lijkt het er bv. op, dat een bestaande erfafscheiding (keerbanden die hoogteverschil tussen de percelen opvangen) grotendeels op onze grond ligt. De erfgrens ligt er net achter, aan de kant van de buurman. Iemand zij mij, dat de afscheiding daarmee dan ook ons bezit is.

Het lijkt er echter ook op, dat de erfgrens toch nét onder het laatste puntje ervan doorloopt. De keerbanden lijken dus ooit scheef geplaatst te zijn. Kan gebeuren natuurlijk. He tis een oud huis.

Nu vraag ik me af, of alleen die halve meter van de bestaande erfafscheiding mandelig is, waar de erfgrens dus onderdoor loopt. Of dat door dat kleine stukje toch de gehele erfafscheiding nu mandelig is (gemeenschappelijk bezit). Welke regels gelden hier?

donderdag 28 december 2017