erfgrens

4 reacties

Wij hebben een huis gekocht met erfpad, maar toen wij dit huis gekocht hadden bleek ons grond minder te zijn er klopte iets niet. Wij hebben toen (2001) het kadaster laten komen en die heeft met paaltjes in iedereen zijn tuin aangegeven wat nog van ons was. Bijna 1 meter bij al de zijburen de achterburen is iets minder.
Wij wouden geen ruzie dus hebben het zo gelaten.
Ze hebben dus eigenlijk het pad verplaats in onze tuin.
Nu heeft één van de zijburen een nieuwe schutting geplaats met overkapping die over de schutting zit dus op het pad.
Toen ze bezig waren met het bouwen heb ik gelijk gezegd, dat dit niet mag zonder onze toestemming, want het is ons grond waar ze op bouwen. Ook hadden wij de gemeente erbij gehaald en die zei ook dat het niet mocht, maar er verder niks aan kon doen, dat wij maar een advocaat moesten nemen.
Dat hebben wij gedaan en zijn wij nu al meer dan €1000,00 aan kwijt en nog staat alles er. De palen van de nieuwe stutting zijn dikker er steekt nu dus ook weer 7 cm uit op ons grond dus met andere woorden weer een stuk van ons grond hebben ze gejat. Ze hadden gezegd dat ze het eind oktober terug zouden zetten, maar dat is niet gebeurd. Ze hebben het vorige week afgemaakt met het schilderwerk. Nu moeten wij een procedure aangaan waar wij geen geld voor hebben. Het kadaster zei, dat dit niet verjaard kan zijn, maar de atvocaat zegt van wel. Wij willen graag dat de nieuwe palen terug gaan naar hun tuin en het dak van de overkapping moet ook in hun tuin niet op ons grond. De zijburen geven er niks om en laten dus alles gewoon zo staan. Wie kan ons helpen, want wij weten niet meer of het nu verjaard is of niet. De situatie is al langer dan 20 jaar, want het was al zo toen wij het kochten en dat is nu 17 jaar, maar ook al is het verjaard dan kunnen ze toch niet weer een stukje jatten van ons grond?

vrijdag 4 november 2016