Erfgrens

6 reacties

Hallo,

wij wonen in buitengebied en je zult het niet geloven, maar er is onenigheid over erfgrens.
Naast onze tuin is een hoogstamboomgaard van de buren. Op de scheiding stonden wilde bramen etc. en dit is allemaal weggehaald. Toen kwam dus de vraag: wat is de scheiding.
Dit met buurman gezamenlijk overlegt en het kadaster kon het niet uitmeten voor een prikkie. Dus buurman heeft het zelf gedaan en pikketten gezet en in de weg een markering geslagen.
Wij hebben alle begroeiing op de scheiding en ook op het gedeelte van de buren vlakbij de scheiding weggehaald. Dit was goed en prima.
Aan de achterkant hebben wij omheining geplaats en deze staat binnen de erfgrens, goedgekeurd door de buren.
Aan de voorkant hebben we een haag geplant, binnen de erfgrens. Nu zijn de buren boos dat wij de haag te dicht op hun erfgrens hebben geplaatst, want als we onderhoud zouden moeten doen zouden we op hun gras moeten lopen en dat mag nu niet. Wij geven aan: zo niet dan snoeien we het van onze kant of niet.
Echter: aan de achterzijde komen alle wilde bramen etc. door de nieuwe omheining groeien. Ze willen dit nu niet aanpakken/snoeien. Ik mag het afknippen wat op ons stuk groeit (dat weet ik, maar kan ik aan de gang blijven). En aan de voorkant laten ze express het gras + onkruid groeien, het is nu al hoger dan onze haag.
Wat moet ik hiermee?
Het is een scheiding naast een strook grond, daarna een pad en daarna de boomgaard. Hun huis staat een 300 meter verderop.
Ik vind dit echt niet grappig meer.
Heb buurvrouw gebeld op 06 en die gooit telefoon erop, vervolgens op vaste nummer gebeld en wel gesproken, ik moest het maar met buurman bespreken.
Deze 4 keer gebeld en pakt niet op.
Nu gisteravond aan de deur geweest en een soort bedreigd geworden (ik heb gelukkig alles opgenomen met mobiel die in mijn jas zat).

Ik zou hier een serieus antwoord over willen hebben.

Heb wijkagent inmiddels contact en deze komt binnenkort terug van vakantie.

woensdag 31 mei 2017