Erfgrens

5 reacties

5 jaar geleden zijn er nieuwe achterburen komen wonen. Tussen ons staat een scheidingsmuur die hier al zo'n 40 jaar geleden is geplaatst door oude bewoners. Wij zelf wonen nu 20 jaar in deze woning.
Het probleem is dat toen de achterburen er kwamen wonen zij tegen de gemetselde muur een berg zand van een meter hebben gegooid, tegen de gehele muur, dus ong. 9 meter. Als zij op die berg zand staan komen zij tot hun middel boven de muur uit. Tevens staan er bomen tegen de muur aan, die zullen er wss ook al 40 jaar ofzo staan, maar drukken nu tegen de muur.
Door het zand is de muur gaan werken en hebben wij een grote diagonale barst in de muur van boven naar beneden en is de muur hartstikke scheef en zitten er al stenen los en voegen eruit Een harde duw en de muur ligt om, onze kant op. Op ons terras zitten is nu gewoon gevaarlijk. Wij hebben geprobeerd om met onze achterburen hierover te praten, vorig jaar al aangegeven dat er dit jaar toch echt iets moest gaan gebeuren en zij zeiden dat dat goed was. Helaas hoorden wij niks van hen en zijn wij erheen gegaan. Dit gesprek is niet goed verlopen omdat zij niet het zand of de bomen willen weghalen.
Waarop wij zeiden hoe iemand dan in godsnaam een schutting moet gaan plaatsen. Helaas viel er verder niet meer mee te praten.
Een week later kregen wij een aangetekende brief van hen. Zeer kinderachtig. Maar goed, om een lang verhaal kort te maken, zij beweren nu dat volgens ' veldwerk' de muur niet op hun weg staat dus dat het onze muur is. Nu weet ik dat veldwerk juridisch geen betekenis heeft en als het zo zou zijn dan heb je toch ook nog zoiets als verjaring?
Plus zouden wij hun dan aansprakelijk kunnen stellen voor schade toebrengen aan ons eigendom, toch?
Mijn man woont hier al 20 jaar en weet niet beter dat die muur op de erfgrens staat.
Kan iemand ons hier advies in geven wat wij nu het beste kunne doen?
Alvast bedankt.
Groetjes Karin

maandag 11 juni 2018