erfuitgang

Opgelost!
3 reacties

Een situatie waar ik denk ik weinig mogelijkheden heb, maar wil het toch nog even proberen.

Tussen mijn buurvrouw en mij loopt een smalle steeg (1m20). Deze loopt echter geheel aan mijn zijde, dus stijf tegen mijn huis aan; zij heeft aan haar kant nog een stukje tuin (2m?) aan haar kant van het huis.

Het steegje is vrij rustig, eigenlijk alleen wat spelende kinderen en op een mooie dag wat mensen die een rondje lopen.

Nu heeft zij besloten haar erfuitgang te verleggen van de achterzijde van het husi (wat bij deze woningen normaal is) naar zijdelings op die steeg. En wel uitkomend precies naast mijn huis, want de achterkanten van de huizen staan op één lijn.
Dus op +/- 1 meter van mijn woonkamer, met open raam en dito rooster, staat zij nu de visite uit te laten, te ontmoeten, te roken wellicht straks, en misschien komt er ook nog een poortje in de schutting met dus dichtklappende deuren.

Kortom veel 'leefgeluiden' waar je op zich niks tegen kunt doen en waar ik ook geen probleem mee heb, als het maar niet op 1 meter van mijn werkplek is.

De steeg is van een derde partij, die het echter heeft opengesteld voor algemeen gebruik. Het is dus geen gemeentegrond zoals de straat is, daar mag iedereen een uitgang op maken.

Het algemene advies 'ga praten met de buurvrouw' is uiteraard al geprobeerd. Zij heeft het echter nu eenmaal zo ingericht en ziet ook geen probleem. En is dus niet van zins dit te veranderen.

Wat kan ik nog doen? Volgens mij sta ik zwak, maar iedere onafhankelijke die mijn belang van een paar extra meter vrijheid afweegt tegen haar belang van waarom de uitgang nou daar moet en niet een paar meter dieper de tuinen in, zal mijn punt inzien.

maandag 29 oktober 2018