Illegale bouw buur melden of 'dealtje' sluiten?

1 reactie

Wij liggen al enige maanden in conflict met een overijverig-bouwende buurman dat al tot de nodige schade aan onze woning heeft geleid.
Twistpunt zijn de verbouwingsplannen van buur. Buur's wens is het creeeren van een uitbouw aan zijn woning, die aap is onlangs uit de mouw gekomen nadat hij eerst voorspiegelde een nieuwe tuinmuur te willen.

Van gemeente hebben wij begrepen dat buur's plannen niet binnen vergunningsvrij bouwen vallen. Door de jaren heen zou al bijna 50% van het achtererfgebied zijn uitgebouwd (vergund begin jaren '80). In zijn geval betekent dit dat slechts enkele vierkante meters van het achtererfgebied nog aangebouwd kan worden.

Ook heeft buur zo'n 5-8 jr geleden zonder vergunning zijn achtergevel op de eerste verdieping opgetrokken.

De gemeente heeft ons gezegd dat wanneer wij niets melden, zij niets zullen weten en zij niet in actie zullen komen. De aangebouwde werken zullen dan ongemoeid blijven.

De buitenmuur die zal fungeren van deze uitbouw, is onlangs opgetrokken (2mtr hoog) en afgerond tijdens onze afwezigheid. Dit zou een tuinmuur/scheidingsmuur worden. Wij hebben geconstateerd dat buur's gebouwde muur centimeters schuin 'helt' over de erfgrens, langs onze achtergevel. Ook heeft hij - om de muur recht naar achter te leiden - de zaag gezet in de zijkant van onze woning. Tot grote ontsteltenis van ons. Dit laatste heeft geleid tot in impasse in het contact. Er is nu schriftelijk contact op ons verzoek om evt dossier op te bouwen.

Wat te doen:
=> buur voorstel bieden: alle overschrijdingen van de erfgrens binnen eigen erf terugbrengen. Wanneer die werkzaamheden zijn afgerond, de afspraak maken dat wij de gemeente niets melden zolang hij zich hieraan houdt.
=> de voorgeschiedenis met buur is lang. De gemeente inschakelen wanneer de buur gaat bouwen en alle illegale bouw melden.

woensdag 18 oktober 2017