Klimop matten tussen de palen op erfafscheiding

0 reacties

Goede dag.

Ik zit met een mega probleem. Ik ben met vijf weken tuinwerk vertraagd.
Ik wil graag 4 schuttingen plaatsen.
De buurvrouw heeft dit niet betaald.
Er zijn vier palen, en zaten eerst twee matten tussen de palen gemonteerd en 2 roest matten aan de kant van mijn palen gemonteerd. Voor mijn schuttingen zal dit schade geven.

De eerste mat zat met wat klimop planten en die heb ik moeten verwijderen om het mat aan haar kant te plaatsen. Wortelplant van buurvrouw niet verwijderd.
De tweede mat zaten geen planten tussen.
En het derde en vierde roestmast zaten vol met klimop planten en de wortel was in mijn tuin geplant. Deze planten heb ik volledig weggehaald.

Voordat de buurvrouw op vakantie ging, heeft zij mondeling toegezegd om de schutting te mogen plaatsen mits het hekwerk bleef staan. We wezen allebei naar de palen die er al stonden en extra palen werd niet aangegeven.

Nu heb ik in derde week tijd absentie buurvrouw, de matten op de palen op het verlengde perceelgrens laten aan haar kant laten monteren met daarachter dekzeil geheel op eigen kosten.
Waarom, omdat we zo dan beide van de al lenggende palen gebruik konden maken en dmv dekzeil de klimop planten geen schade/snoeiwerk in de toekomst zal geven.

Nu heb ik volgens haar de wet overtreden. Moet ik alles terug zetten zoals het stond en eis zij van mij dat ik extra palen aanschaft om tegen de palen te laten monteren zodat er tussen de nieuwe palen schuttingen kan komen staan. Dus ook tegen de roestmatten want de roestmatten waren aan mijn kant op de palen gemonteerd.

Het verlengde grens is ons eigen grens, en de grens midden der balken heeft men toch alleen grens recht als het gaat om een niet schaad gevend bindend heg ( waar de klimop niet onder valt ) of heeft men alleen recht op middengrens als het om een schutting gaat??

Wat ik nu erg raar vind is dat de woningcorporatie denken dat de buurvrouw gelijk had en had ik deze matten moest laten staan!!???? Maar de roestmat in voortuin heb ik wel volledig zeggenschap terwijl deze in hetzelfde positie stond als de twee laatste roestmatten in de achtertuin.

Volgens woningcorporatie denken zij dat de buurvrouw gelijk had omdat zij dit afgesproken had met de vorige bewoonster, terwijl ik hier al 5 jaar woont
Maar ook omdat deze matten er al stonden!?!?

Waarom moet ik naast de roestmatten palen plaatsen?
Waarom moet ik de roestmatten op mijn kant van de palen op laten zitten?
Waarom mag iemand die klimop planten heeft midden in de balken blijven en niet de schaad gevend schuttingen en worden er extra palen geist?

Door mijn methode kunnen we beide recht hebben op de al liggende palen en hoeft niemand op te schuiven.
Ik heb de matten niet opzettelijk verplaats omdat ik graag mee wilde denken met haar klimop plant wens. Ze kan ook tevens van de tuinschutting kosteloos mee genieten.

Toen ze terug kwam snapte ik dat ze kwaad werd vanw het tijdelijk dekzeil zicht maar daar wil ik ook vier klimop voor bestellen.

Niks is goed.
Ik vraag me af waarom ik mijn grens moet geven voor haar klimop groei? Ik wil niet extra palen aanschaffen en gekkenwerk uitvoeren wat het is natuurlijk geen gezicht voor mij.
Dit vraag ik ook overigens niet aan haar. Ze heeft als excuus aangegeven dat klimop planten ruimte nodig heeft om te groeien terwijl naar mijn weten klimop planten overal doorheen groeien.

Wie staat nou in zijn recht?
Wie moet nou palen aanschaffen?
Moet ik nu verplicht stoppen met het plaatsen van schuttingen tussen de palen , palen die er al stonden?
Wie is verantwoordelijk voor de schaad gevende klimop planten?

En mag de buurvrouw haar methode naar mij toe eisen?

Ik hoop spoedig antwoord hierop te krijgen en het liefst met regels uit het burgerlijk wetboek.

woensdag 8 november 2017