Nieuwe schutting plaatsen

5 reacties

4 jaar geleden onze woning gekocht en na het opknappen van de woning is nu de tuin aan de beurt.

Er staat een schutting tussen onze tuin en de buren. Waarschijnlijk staat deze niet helemaal precies op de erfgrens (zo op het oog) maar dat maakt mij niets uit. Ik zou graag een nieuwe schutting op dezelfde plek plaatsen.

De schutting die er nu staat vinden wij niet mooi, hij is aan vervangen toe (rot) en te laag (+/-1.30). Aan de andere kant staat ook een lage schutting en voor mijn gevoel kunnen wij nu geen knusse/gezellig tuin maken. Het is voor het zicht/gevoel 1 grote tuin (3 woningen breed)

De buren zijn al eind 80 en wonen in een huurhuis. Zij vinden de laagte van het hek juist fijn (uitzicht) en willen niet mee werken en/of betalen aan een nieuwe schutting.

Wat kunnen we nu doen?!

We zouden de schutting op onze grond neer kunnen zetten maar dan moet de erfgrens nagemeten worden zodat wij hem ook echt 100% zeker op eigen grond hebben staan.

De kosten hiervan, moeten de buren hier dan aan mee betalen gezien zij niet mee willen werken aan gezamenlijke erfafscheiding??

De schutting zouden we trouwens wel zelf willen betalen hoor! Of is deze dan ook van ons??! Oftewel moeten wij dan ook onderhoud doen aan hun kant??

zaterdag 20 januari 2018