Nieuwe schutting plaatsen, huidig schutting staat op eigen terrein

0 reacties

Vorig jaar hebben en ik en mijn man een huis gekocht. Echter is er vele jaren geleden een garage aan het huis gezet, met in acht houding van de minimale 30cm die uit de erfgrens gebouwd moet worden (het is bijna 50 denken we). Nu is hierna de schutting voor een deel in het verlengde van de garage geplaatst, waarna vervolgens de schutting een slinger neemt van 30 a 50cm (dit is de echte erfgrens en hier is de tuin dus breder).

De buren hebben ons aangesproken na de koop van het huis over de schutting die dus op ons erf staat, die moet vervanger worden want hij is rot. Nu hebben ze laten vallen dat ze vinden dat wij dit moeten doen, want hij staat op ons erf. Echter willen wij de schutting weer terug op de erfgrens. Het deel naast de garage kan zo blijven natuurlijk want daar geld recht van overpad.

Nu willen we graag weten of we zomaar die schutting terug op de erfgrens kunnen plaatsten, staan we dan in ons recht? En of de buren mee moeten betalen aan de schutting? De buren vinden het namelijk ons probleem, maar wij weten niet beter dat de kosten van de erfgrens normaal gedeelde kosten zijn.

Verder is het zo dat er bij het kadaster nooit een erfgrens wijziging is doorgegeven. Ook bij de verkoop van het huis, stond deze schutting er al, maar is er gezegd dat de schutting op ons erf staat, dus dat de grens niet klopt.

We hebben nog geen ruzie met de buren, sterker nog we moeten hier nog over gaan praten met ze, maar we willen graag weten wat onze rechten zijn.

Alvast bedankt voor de reactie.

dinsdag 17 april 2018