Nieuwe uitbouw

2 reacties

Ik ben voornemens een uitbouw te gaan plaatsen. Bij voorkeur wil ik tot op de erfgrens bouwen, daarop houten rabatdelen en een boeideel plaatsen ter afwerking. Deze delen komen puur feitelijk net over de erfgrens heen, echter deze methode zie ik veel toegepast worden om mij heen (ik woon in een dichtbebouwde omgeving / stad). De buurvrouw weigert mij dit, en stelt dat ik volledig binnen de erfgrens moet blijven, inclusief boeideel. Ik geloof dat zij in haar recht staat wat ik verder niet zal betwisten, echter, ze zit mij daar behoorlijk mee in de weg, immers, ik moet nu binnen de erfgrens blijven (want boeideel steekt uit) wat betekend dat aan de binnenkant de muur naar binnen zal moeten verspringen (LELIJK!). De eerstvolgende eigenaar die waarschijnlijk ook wil uitbouwen, zal tegen mijn uitbouw aan moeten bouwen volgens de regels van het kadaster, waarbij hij puur feitelijk aan mijn kant van de erfgrens komt te zitten.

Afijn, ze staat min of meer in haar recht en dat is prima, echter nu het volgende: tijdens het inmeten en het discussieren met de buurvrouw kwamen we er achter dat de schutting geheel op mijn grondgebied staat. Deze is 3 jaar geleden gebouwd. De schutting is vrij breed (totaal ca. 10 cm) waarbij ik op mijn beurt heb gezegd, als jullie houding inzake de aftimmering en het boeideel zoals hierboven beschreven zo blijft, dan wil ik op mijn beurt dat de schutting exact in het midden komt te staan. Uiteraard is ze het hier ook niet met me eens, en verwijst ze me naar het kadaster.

Zoals ik het zie staat ze in haar recht inzake punt 1 al voelt die niet helemaal goed. Wat betreft de schutting heb ik het bij het juiste eind en kan ik deze herpositioneren in het midden van de erfgrens. Daarvoor heb ik geen kadaster of iemand anders nodig, immers, de schutting loopt tussen twee vast punten (woonhuis-schuur) en daarin is duidelijk te zien dat hij volledig op mijn grond staat.

Wat kan ik doen? De starre houding inzake de aftimmering en boeideel slikken en de schutting herpositioneren? Of eigenwijs doen en de aanbouw gewoon plaatsen?

vrijdag 16 juni 2017