Nokhoogte vergunningsvrij

1 reactie

Beste,

Momenteel zijn wij bezig om ‘vergunningsvrij’ een garage in de tuin te bouwen. Wat betreft vierkante meters zitten wij tegen het maximale te bouwen aan.

Situatieschets;

Onze achtertuin is ca 22 meter diep en 8 meter breed. Helemaal achterin de tuin bouwen wij over de gehele breedte een schuur van 5,8 bij 7,8 meter. Met een hoogte van 4,9 meter. Onze tuin is gelegen op het oosten. In de tuin links van ons staat een heg van 2,5 meter en rechts van ons meerdere bomen van een meter of 7

Bij het zetten van de kap gaf de achterbuurvrouw te kennen hier niet blij mee te zijn aangezien het haar avondzon kost. Haar tuin is gelegen op het noorden en ligt haaks achter die van ons. Tussen onze tuin en die van haar ligt een greppel en een brandgang (totaal een meter of 2.

Nu is het mij bekent dat met geen ‘recht’ op direct zonlicht heeft. (Let wel; we hebben het over 1,5 uur avondzon in de zomermaanden).

Nu heb ik meerdere malen de omgevingsvergunningscheck ingevuld en daar kwam elke keer ‘niet vergunningsplichtig’ uit. Ook ‘afstand nok tot erfgrens’ 0 meter (aangezien deze bij mijn linker en rechterburen vlak met de erfgrens ligt). Kijk ik nu naar de regelgeving dan vind ik andere berekeningen waarbij afstand nok keer 0,47+3 meter word aangehouden.

Wat is nu de juiste manier?

Voor de beeldvorming. Toen wij de woning kochten was de achtergrens begroeid tot zeker 5 meter met bomen, struiken en onkruid

maandag 9 juli 2018