Overkapping op erfgrens

4 reacties

Wij hebben een probleem met de buurvrouw over een overkapping die we onlangs geplaatst hebben.

In onze gemeente is het niet verplicht dit aan te vragen mits je aan bepaalde voorwaarden voldoet. De situatie is als volgt, we hebben een tussenwoning met balkon, de buurvrouw heeft aan haar balkon nog een uitbouw. Er staat een betonnen schutting met aan onze zijde een houten en aan haar zijde ook een houten schutting. Haar houten (rot) en de betonnen schutting staan schots en scheef. Vorig jaar heeft ze mij gevraagd een muur te metselen gezamenlijk op de erfscheiding. Dit vinden wij niet mooi.

De dag van het plaatsen (een beetje laat natuurlijk) is mijn man naar haar toegegaan met de vraag wat ze met die schutting wilse. Niets zei ze voorlopig want ze denkt erover te verhuizen naar een appartement. Mijn man heeft de overkapping gebouwd en toen begonnen de problemen. Ze zegt nu dat haar aanbouw op haar grond staat en de overkapping over de erfgrens hangt.

Mijn man heeft de kadastrale gegevens opgevraagd en is daarmee naar haar gegaan en dan blijkt dat haar aanbouw op "onze grond" staat en de schutting eigenlijk 20 cm naar haar kant zou moeten.

Zij zegt de betonnen schutting is de erfgrens dat is altijd zo geweest en ik wil daar tegen een nieuwe schutting en dat kan nu niet meer door jullie overkapping. Maar die staat zo scheef in het midden als je een touw van de 1e paal naar de achterste trekt komt onze overkapping niet daarover.

Wie weet hoe we dit kunnen oplossen? We wonen al 6 jaar naast elkaar, nooit problemen gehad en ik vind dit echt vervelend ook voor haar.

dinsdag 22 mei 2018