poort achterburen in grenst aan onze tuin

3 reacties

Wij wonen sinds kort in een nieuwbouw woning (rijtjes huis) en tussen deze woningen en de achterliggende woningen zit een brandgang. Waar deze brandgang eindigt begint onze tuin, waardoor we een diepere tuin hebben dan onze naaste buren. Onze poort willen we direct op het verlengde van de brandgang plaatsen. Deze poort komt dan gewoon op onze erfscheiding (dit is ook bekend in het kadaster wat nog elastisch is).

Onze achterburen wonen er al langer (is tevens nieuwbouw) en zij hebben hun poort niet vóór het einde van de brandgang gezet maar erna. Hierdoor moeten ze dus door onze tuin om in de brandgang te komen. Ze kunnen hun poort verplaatsen naar de hoek van hun tuin, zodat ze niet meer door onze tuin hoeven en wij de poort gewoon op de erfscheiding kunnen plaatsen. Zij willen dat niet ,omdat ze de kliko's net in die hoek hebben staan en anders in het zicht moeten zetten. Ze eisen dat wij maar even een stuk tuin verkopen en de poort schuin zetten of iets dergelijks, zodat zij niet meer door onze tuin hoeven en wij ook onze schutting en poort kunnen plaatsen. Onze achterburen lopen nu dus dagelijks door onze achtertuin.

In het ontwerp van rijtjes huizen zou er meer ruimte zijn voor onze achterburen, maar vanwege een fout bij het inmeten is één van de rijen huizen een meter opgeschoven, waardoor er dus een meter minder ruimte is voor onze achterburen om de poort te plaatsen. Laat dit nou net de meter zijn waardoor de poort van de achterburen in onze tuin uitkomt. Zonder deze meetfout was er geen probleem geweest. Nu is het niet bekend wie de meetfout heeft gemaakt, maar deze situatie kunnen we helaas niet meer veranderen.

Nu is mijn vraag, hebben onze achterburen echt inspraak over de situatie en moet ik een stuk tuin verkopen? Hebben ze geen poot om op te staan en moeten ze hun poort gewoon verplaatsen? Of is dit iets wat de aannemers moeten oplossen?

Dit lijkt mij niet ons probleem namelijk, maar zo wordt het nu wel door de achterbewoners en hun aannemer bij ons neergelegd.

donderdag 19 januari 2017