"Problemen" gezamenlijke poort

4 reacties

2 jaar geleden zijn wij in dit huis komen wonen, wij wonen er heerlijk maar de doorgang naar onze achtertuin is een zogezegd "dingetje"..
De situatie:
Op het moment dat wij het huis kochten wisten wij dat de gezamenlijke poort afgesloten was met een deur, hiervan hebben wij de sleutel gekregen. De deur van de poort naar onze tuin hebben wij vervangen door een schuifdeur omdat wij niet willen dat onze kinderen/honden niet zomaar bij de buurvrouw in de tuin kunnen komen. De tuin van de buurvrouw heeft geen extra deur. In het eerste gedeelte van de poort (van de straat tot de gezamenlijke deur) liggen grove kiezels, vanaf de deur tot de tuiningangen is het bestraat.
Graag zou ik onze bakfiets in onze achtertuin onder het, daarvoor bedoelde, afdak plaatsen. Omdat het een hele tour is de fiets (en de grijze/groene bakken) naar voor/achteren te krijgen, door de kiezels, door de gezamenlijke deur, onze eigen deur.. ondertussen haar hond tegenhoudend omdat hij anders de straat opvliegt.. staat de fiets in onze voortuin onder een zeiltje..
Toen wij vorig jaar de voortuin op hebben laten knappen, heb ik haar benaderd met de vraag of wij het stuk van de kiezels mee mochten laten bestraten (op onze eigen kosten) zodat wij er iig wat makkelijker door kunnen. Haar antwoord was eigenlijk meteen dat ze dit niet zag zitten. Een paar jaar geleden is ze thuis overvallen en door de kiezels hoort ze (als ze binnen en in de achtertuin zit) of er mensen in het stukje van de poort lopen, dit geeft haar een veilig gevoel. Wij hebben via "de ap" nog wat contact met haar gehad en ons voorstel was om bijvoorbeeld samen de poortdeur, of het gedeelte boven de poort een stuk te verhogen zodat er niemand meer inkomt. Hier hebben wij geen bericht meer op teruggekregen. Voor ons is de gezamenlijke poortdeur helemaal niet handig daar wij een eigen deur hebben, maar na haar verhaal met de overval wilde wij niet vervelend zijn en er steeds weer over beginnen..
Hoe wij het graag het liefst zouden zien:
De kiezels eruit, zodat wij niet met de grijze bak en de bakfiets door die ellende hoeven te ploegen.
Het liefst de gezamenlijke poort eruit en de buurvrouw een eigen deur naar haar tuin toe die afgesloten kan worden.
Is dit rieel?
De gezamenlijke deur in de poort moet op slot blijven omdat onze buurvrouw bang is dat er ongewenste mensen de tuin in kunnen, na haar verhaal snap ik dit wel..Maar als onze kinderen straks wat ouder zijn gaan wij toch echt een probleem krijgen denk ik als ze op straat willen spelen.
Omdat wij eigenlijk niets weten over dit soort zaken hebben wij niet meer met haar over deze "ergernis" gesproken. Het contact is verder prima en dit willen wij graag zo houden natuurlijk!
Hopelijk krijgen we hier wat antwoorden, super bedankt alvast!

donderdag 6 juli 2017