Scheef geplaatste Erfafscheiding

Opgelost!
1 reactie

Binnenkort ontvangen wij de sleutel van onze nieuwbouw woning en nu is bij het uitzetten van de 'kadastrale paaltjes' gebleken dat de achterburen (reeds eerder opgeleverde woning) een schutting hebben geplaatst scheef lopend tussen beide percelen.
1) één uiterste hoekpaal is geplaatst op de erfafscheiding
2) de andere hoekpaal is geplaatst op mijn grond (circa 3 cm. uit de erfgrens)
3) de tussenliggende schutting loopt derhalve schuin over mijn perceel, uitlopende naar geheel op mijn perceel
4) er heeft geen overleg plaatsgevonden
5) ik heb niets bijgedragen aan de kosten

Met punt 1) en de soort geplaatste schutting heb ik geen probleem; wel met het feit dat de schutting scheef loopt en deels op mijn grond geplaatst is.

Senario :
a) ik kan eisen dat de achterbuurman de schutting geheel op zijn eigen grond gaat plaatsen. De gehele schutting zal afgebroken en herplaatst te worden. Zal hij natuurlijk niet leuk vinden.
b) ik kan aangeven dat hij de schutting (recht) op de erfgrens plaatst. De schutting hoeft dan maar deels afgebroken te worden.

In geval van scenario b) kan/zal hij wellicht eisen dat ik mee betaal. Daar heb ik weinig zin in omdat er niet overlegd is en dat ik er in de toekomst er een kapschuur voor wil plaatsen. Ik wil bijvoorbeeld wel deels meebetalen aan de herstelkosten. Het wordt immer ook deels mijn schutting dan.

--> het gaat mij niet om de paar cm grond, het gaat mij meer om mijn juridische positie naar de toekomst toe (bij eventuele verkoop van mijn woning) en de grondrechten.

Wat is jullie advies ?

woensdag 18 oktober 2017