Schutting niet op afgesproken plek geplaatst.

8 reacties

Ik bewoon het middelste huis van een 3 onder 1 kapwoning. Mijn achterdeur is de schuurdeur.
Vanaf het moment dat ik mijn huurwoning kreeg (2006) had ik achter mijn schuur een gezamenlijke achterplaats met de achterbuurman. Wij deelden deze achterplaats zodat beiden de ruimte hadden.
Sinds kort zijn er nieuwe achterburen. Zij wilden een schutting plaatsen. In goed overleg werd besloten dat de schutting in het midden zou komen zodat wij beide evenveel ruimte zouden hebben. Beide partijen waren blij met deze afspraak. Sterker nog! Het was een voorstel van de achterbuurman zelf! (Beide woningen zijn eigendom van Wooncompagnie.)
Nu blijkt dat de nieuwe achterbuurman, zonder mijn weten, toestemming heeft gekregen om de schutting uit het midden te plaatsen. Volgens de opzichter zou een steeg van minimaal 90 centimeter voldoen voor mijn zijde. Wél had hij de buurman gezegd eerst met mij te overleggen. Dat is NIET gebeurd. De buurman is direct gaan bouwen. Toen ik afgelopen zondag achterom kwam stond de schutting er al. Ik zei de buurman dat ik het hier NIET mee eens was en dat wij een "afspraak" hadden.
De afgelopen week heb ik meerdere malen telefonisch contact gehad met Wooncompagnie. Oók zij waren het eens met mij dat het fout was dat er vóór de bouw geen overleg was geweest. In de tussentijd ging de buurman verder met de bouw. Afgelopen vrijdag heb ik wederom zelf met Wooncompagnie moeten bellen omdat zij de gemaakte afspraak voor de donderdag daarvoor wéér niet nakwamen. Wooncompagnie liet mij weten dat er geen tekeningen meer waren en dat zij niets zouden ondernemen. Ik moet het maar doen met een steeg.
Maar is een doorgang tussen een schutting en een "blinde muur" van een woonhuis óók niet een steeg? En geldt hier dan niet "Afspraak is afspraak!"? De ruimte die ik had achter mijn schuur was óók een reden om dit huurhuis te bewonen. Ik ben ten einde raad. De onwelwillendheid van Wooncompagnie en het stiekeme gedrag van de achterbuurman hebben mij mijn woongenot en plezier volledig ontnomen.

dinsdag 12 juni 2018