Schutting op erfgrens, nieuwbouw woning

2 reacties

Wij hebben dit jaar de sleutel gekregen van onze nieuwbouw woning, uiteraard dient er een schutting met de buren geregeld te worden helaas komen wij er samen niet uit.

Om deze reden hebben wij aangegeven dat wij zelf een schutting zullen plaatsen op de erfgrens, echter worden wij door diverse partijen gewezen op het feit dat de schutting op 20cm van de grens af moet staan; we horen ook dat wij het wel op de erfgrens mogen plaatsen en dat onze buren verplicht zijn om de helft mee te betalen aan de schutting..

Nu is onze vraag, wat is juist? Het liefst hebben wij de schutting natuurlijk wel op de erfgrens, dit omdat 20cm aan beide kanten toch redelijk zonde is en wij beide niet zitten te wachten op onkruid in die loze ruimte.

Kant tekening, wij hebben met de buren al een overeenkomst gesloten over de schutting, dit is allemaal mondeling gebeurd echter zijn zij hier op terug gekomen. De buren hebben nu ook aangegeven dit jaar geen schutting meer te willen plaatsen, wat voor ons niet te doen is dit wegens de aankomende zomer + het inrichten van de tuin (kan pas betegeld waarden wanneer de schutting staat).

Al vast bedankt voor de reactie,

zondag 4 juni 2017