Schutting tegen de erfgrens aan

4 reacties

Onlangs ben ik verhuisd. We hebben gelukkig geen conflict met de buren en willen dit ook graag voorkomen, daarom ben ik op zoek naar advies. Beiderzijds heeft de tuin een lage erfafscheiding, aan de ene kant een lage schutting en aan de andere kant een heg. Beide staan precies op de erfgrens. Ik wil graag een hoge schutting aan beide kanten. De buren willen dit niet.

Om een schutting te kunnen plaatsen net naast de erfgrens, zal aan de rechterkant de slecht onderhouden heg kort gesnoeid moeten worden. De heg is in slechte staat en vertoond meerdere stukken waar het dood is. Nu mijn vragen:

- Hoe kort mag ik de heg aan mijn zijde snoeien? Als ik de heg te breed laat mis ik een heel stuk van mijn tuin en als de buren later dan de heg alsnog verwijderen hebben hun er eigenlijk gratis een stuk van mijn tuin bij gekregen plus schutting.

- Mag ik eisen dat de heg van de erfgrens verwijderd word?

- Is er een bepaald aantal centimeter die ik tussen de huidige schutting/heg en mijn nieuwe schutting moet laten?

- Aan de andere zijde staat al een lage schutting, op de erfgrens. Hoe dicht hier op mag mijn schutting komen te staan? En aangezien de schutting op mijn grond zal komen, mogen de buren hier officieel niets aan doen. Maar stel dat ik de zijde waar hun tegen aan kijken niet beits of niet regelmatig, is dit dan mijn goed recht of moet ik alsnog de zijde waar ik zelf niet tegen aan kijk onderhouden? Dit kan dan namelijk alleen vanuit hun tuin.

maandag 10 juli 2017