Tuin grens

1 reactie

Er stonden een klimop planten midden in het perceel ( palen ).
Volgens de buurvrouw waren deze van haar. Deze heb ik verwijderd gezien ik bezig was met schuttingen midden in het perceel te plaatsen.de klimop plant bij de eerste schutting heb ik simpelweg niet verwijderd omdat deze aan haar kant stond.
Deze klimop planten zoude toekomstige schade brengen aan mijn nieuwe schuttingen.
Mevrouw geeft aan deze plek ( midden in de palen ) te willen behouden zodat de planten ruimte kunnen hebben om te groeien.
Zij wilt dat ik aan mijn kant van de paal, palen tegen aan schroeft zodat de schutting geplaatst kan worden. Dit vind ik bizar. Klimop planten word toch niet gezien als een hech?

En je mag toch alleen midden in het perceel alleen een schutting van hout of een heg plaatsen? Een heg valt toch niet onder klimop planten? Want ik zou dit enorm verveld vinden voor mijn schuttingen die schade kunnen oplopen.

Volgens mij is de grens buiten rand van de palen en mag men in het midden grens nemen als er een schutting geplaatst wilt worden of vasthoudende risicoloos heg.

Nu stonden er 4 draadstaalmatten, de eerste twee stonden tussen de percelen en deze waren van namaak ijzer, en de laatste twee draadstaalmatten vol met roest stonden aan mijn kant van de perceelsgrens vast getimmerd.
Aan mijn kant van de laatste roestmat was er een klimop plant in mijn grond die ik heb verwijderd. De laatste twee draadstaal matten zaten hier vol van.
Deze mocht ik toch gewoon verwijderen? Gezien de klimop in mijn grond stond, de draadstaalmatten aan mijn kant palen geschroefd waren en deze vol zat van mijn plant, de klimop die uit mijn grond kwam.

Nu is de vraag, zou ik schuttingen midden het perceel mogen plaatsen?
Volgens mijn wel toch? Want ik zal geen toekomstige schade aan de buurvrouw geven?

En je mag een klim op plant toch een halve meter vanaf de verlengde perceelsgrens inplanten? Zodat ze nog een halve meter vanaf het verlengde perceelsgrens groei ruimte heeft? Je mag toch geen klimop planten tussen de perceel ( palen ) planten? En een schutting toch wel?

maandag 30 oktober 2017