Tuinhuis plaatsen op erfgrens zonder overleg

0 reacties

De (niet kadastraal vastgestelde) erfgrens, tussen de achterzijde van mijn tuin en de zijkant en achterkant van de tuin van mijn achterbuurman bestond tot nu toe uit de zijkant van zijn tuinhuis, ernaast een laag hekje en een aantal struiken/heg.
Buurman heeft nu zonder mij in kennis te stellen tuinhuis, hekje en een stukje hek dat grensde aan de zijkant van mijn tuin verwijderd en pas nadat ik hem vroeg wat er ging gebeuren aangekondigd dat er een nieuwtuinhuis op de erfafscheiding zou worden geplaatst.
Probleem is o.a. dat niet meer exact zichtbaar is waar deze grens liep.
Heb buurman vervolgens een briefje geschreven waarin ik mijn verbazing uit heb gesproken over zijn eenzijdige actie en heb gevraagd om meer informatie over zijn plannen.
Hierop heeft hij telefonisch gereageerd. Nieuwe huis blijkt ongever 5 meter langs de grens te komen te staan en van steen te zijn. Verder is hij erg terughoudend met het verstrekken van info, wat ik dan weer verdacht vind.
Op zich heb ik geen probleem met de bouw van het tuinhuis, maar heb het gevoel dat de buurman de grens zoveel mogelijk in zijn voordeel probeert te plaatsen. Dit zou als consequentie kunnen hebben dat mijn eigen houten tuinhuisje niet fatsoenlijk meer bereikbaar is voor bijv. onderhoud. Het maakt nl. nogal verschil of er een hekje van 1m hoog staat of een muur van 2 m of meer. Buurman zou de aannemer vragen om contact met mij op te nemen om samen de erfgrens vast te stellen, maar wat kan ik doen als ik het er niet mee eens ben. Buurman gaf ook aan dat de werkzaamheden gewoon doorgaan (tot nu toe alleen slopen overigens)

maandag 12 maart 2018