Uitbouw over de grens

2 reacties

In 2015 zijn wij begonnen met het bouwen van onze uitbouw van 4m. Wij hebben de tekeningen laten maken door een bouwarchitect en hebben een aannemer gekozen via Bouwgarant die al sinds 1934 actief is (een familie bouwbedrijf). Met de bedoeling dat er niks fout zal gaan. Allemaal ervaren werkers.

Altijd in goede voet geweest met de buurvrouw. Eind 2016 komt de buurvrouw te overlijden en willen de erven het huis verkopen. De makelaar ziet in eens dat de uitbouw 9,5 cm over de grens is gebouwd. Dit waren wij ons niet van bewust en was zeker niet de bedoeling geweest. Noch de aannemer of de architect heeft ons hierop geattendeerd.

Wij hebben geprobeerd om met de erven te praten en te zoeken naar een redelijke oplossing. Het afbouwen van de muur betekent namelijk dat binnenwerk van onze woning ook geheel opnieuw gedaan moet worden. Alles is op elkaar afgestemd, de puien, zonnescherm, tegels, kabels, gashaard etc etc. De kosten die daarmee gepaard gaan zijn dermate hoog dat dit erg onredelijk is om van ons te vragen.

Wat te doen?

Wij zijn zelf ook even gaan kijken en nu blijkt dat de uitbouw gebouwd is op basis van de schutting die al ruim 27 jr. staat. Daar is niets mee gedaan -los van schilderen. De vorige eigenaar heeft dit geplaatst - helaas leeft hij niet meer en zijn er geen foto's van de schutting. Slechts foto's van 5 jaar geleden toen wij dit huis kosten.
Is er dan geen sprake van verjaring?

vrijdag 3 februari 2017