aansprakelijkheid schade op mandelig binnenterein

20 reacties

Sinds begin dit jaar wonen wij in een nieuwbouw woning wat samen met 39 andere woningen een mandelig binnenterrein heeft grenzend aan onze achtertuinen waar wij onze parkeer plekken hebben. Dit mandelig gebied is van 1 zijde met de auto toegankelijk na het openen van een elektrisch toegangspoort. Deze poort zorgt voor een extra veilig gevoel voor onze bezittingen en daarnaast zorgt het voor een afremmende functie voor het in en uitrijden van het gebied. Wij met kleine kinderen zijn hier erg opgesteld.

Zoals vaak bij nieuwbouwwijken moeten de tuinen worden aangelegd en wordt daar vaak een tuinman of bekende voor ingeschakeld om oa de grond af te voeren.Dit was ook op die bewuste dag in maart het geval. Een van de bewoners heeft iemand ingeschakeld om de afgegraven grond af te voeren.

Helaas kwam de desbetreffende vrachtwagen van de bekende van de bewoners in aanraking met het toegangshek en is deze zodanig beschadigd dat het sindsdien niet meer werkt. De bestuurder van de vrachtwagen ontkent zijn schuld en geeft aan dat het hek en de sensoren niet zouden functioneren. De chauffeur en bewoner hebben op eigen houtje gehandeld en het hek buitenwerking gesteld zonder daar iemand anders bij te betrekken. De bestuurder ontkent schuld en geeft aan dat het product gefaald heeft omdat de sensoren te laag zouden staan en zijn vrachtwagen niet goed heeft gedetecteerd waardoor de poort dichtging.

Nu is het dus halverwege september en is het hek nog steeds niet gerepareerd. Het bestuur van VVE kan geen kant op

Mijn vraag:

Kan de bewoner die de vrachtwagen en bekende inhuurde(al dan niet tegen betaling) aansprakelijk gesteld worden voor de gedane schade?

zondag 18 september 2016