Achterstallig onderhoud en aanbouw

4 reacties

Beste mensen,

Sinds een paar jaar hebben wij nieuwe buren gekregen. Helaas hebben we best wel last van hun. Naast het feit dat ze luidruchtig zijn onderhouden ze hun woning ook niet en verwaarlozen ze hun tuin aan de voorkant. De buurt begint er over te praten en ik begin mij er steeds meer aan te ergeren. Eigenlijks ben ik er wel helemaal klaar mee. Meerdere malen hebben we gevraagd of ze wat aan hun tuin willen doen. Daarnaast heeft de dakgoot achterstallig onderhoud. Het verf is er afgebladerd en het de betimmering van de dakgoot begint nu te rotten. En dit op 50 centimeter vanwaar mijn dakgoot begint. Ik heb meerdere malen aangegeven om hier toch wat aan te doen maar ze vertikken het en zeggen er is niks mis met de dakgoot.

Ik ben er nu achter gekomen dat ze een overkapping willen gaan bouwen aan de achterkant. Het is wel zo netjes om ons hiervan op de hoogte te stellen, maar helaas hebben ze dat niet gedaan. We wonen in een rijtjeshuis en elk huis heeft al een aanbouw die als berging dient. Als hun die overkapping gaan bouwen zal ik dus in een soort van tunnel komen te wonen. Mijn uitzicht die nu vrij als ik uit het raam kijk zal dan gaan verdwijnen. Dit uitzicht zal dan veranderen in een muur van hun overkapping. Uiteraard worden wij hier niet happy van.

Vraag 1.
Kan ik de buren dwingen om wat aan hun dakgoot te doen?
Ik vrees dat ik ook schade ga oplopen en als het vervangen moeten worden, zal ook een gedeelte van mijn betimmering vervangen moeten worden. Ik heb geen zin om voor deze kosten te moeten opdraaien vanwege hun achterstallig onderhoud.

Vraag 2
Als de buren de overkapping gaan plaatsen zal mijn uitzicht gaan verdwijnen en kijk ik tegen een muur aan vanuit de kamer. Daarnaast kom ik in een soort van tunnel te wonen.

dinsdag 17 juli 2018