Buurvrouw weigert mee te betalen aan schoorsteenrenovatie

15 reacties

Hallo,

Wij hebben in maart een koophuis gekocht en hebben in het bouwtechnisch rapport te horen gekregen dat de gezamenlijke (met de buurvrouw) schoorsteen in zeer slechte staat verkeerde. Nu zijn wij in juli offertes gaan aanvragen voor schoorsteenrenovatie en hebben ook de buurvrouw op de hoogte gebracht dat de schoorsteen in zo'n slechte staat is dat deze zo snel mogelijk gerepareerd moet worden (Lees: diepe scheuren, los liggende stenen, naar binnen gevallen pijpen etc).

Nu 2 maanden later hebben wij zo'n 15 bedrijven langs gehad voor een offerte. Bij het langs brengen van de offertes bij de buurvrouw werd ons plotseling medegedeeld dat ze een appartement heeft gekocht en haar huis te koop gaat zetten en geen geld meer wilt uitgeven aan onderhoud. Wij hebben haar geprobeerd duidelijk te maken dat uit het bouwrapport en alle bedrijfsbezoeken is gebleken dat de schoorsteen voor de herfst gemaakt moet worden om erge schade te voorkomen.

Kunnen wij haar dwingen om de helft van de kosten te betalen of is er een manier dat zij volledige aansprakelijk is wanneer er iets gebeurt doordat de schoorsteen niet gerepareerd is?

zaterdag 3 september 2016