eigenaar tussenmuur bovenhoofds

2 reacties

Goedemiddag, Mijn eengezinswoning grenst aan een appartementencomplex met een vereniging van eigenaren.
Zelf heb ik drie woonlagen en aan de derde woonlaag grenst aan de achterzijde een dakterras. Het apartementencomplex heeft 6 woonlagen.
Nu is er sprake van een lekkage waar ik ook last van heb en waarvan de oorzaak ligt op de 6e woonlaag, hierdoor komt het water in de tussenmuur en spuit het water bij ernstige regen onder uit de muur op mijn dakterras en deels loopt het door naar de slaapkamer waardoor ik last van lekkage ben binnen in het huis.
Ne veel gedoe zijn de experts het er over eens dat er een issue is op de 5e en 6e woonlaag. De beheerder van de VVE geeft echter aan dat aangezien het een gedeelde buitenmuur is, dat ik de helft van de kosten moet betalen voor het herstel, samen met het woning op de 5e en 6e verdieping. Het herstel van de ondermuur grenzend aan mijn dakterras zit echter niet in de offerte. Wat zijn mijn rechten in deze? Waarom moet ik de helft van de kosten betalen als er meerdere woningen grenzen aan de gemeenschappelijk buitenmuur. In ieder geval 3 of 4 woningen van de VVE en mijn woning onderaan de andere zijde? Waarom is het herstel van mijn buitenmuur issues niet meegenomen in de offerte als het gaat om een gemeenschappelijke buitenmuur? Daarnaast is er op de 4e woonlaag een venster in de buitenmuur dat uitkijkt op mijn terras. Mag dat wel?

maandag 15 oktober 2018