Iemand persoonlijk aansprakelijk stellen voor schade van 3 jaar geleden

3 reacties

Ik heb een vraag, kun je na 3 jaar nog voor iets persoonlijk (prive) aansprakelijk gesteld worden?
Onze buren willen mijn man persoonlijk aansprakelijk stellen voor dingen die 3 jaar geleden en langer gebeurd zijn; mag en kan dit?
Wij hebben een container gehuurd en die hebben we op onze oprit laten plaatsen, wonen op ene doodlopende weg, dus was ook de enige oplossing.
De buurman schijnt gezegd te hebben (was ik niet bij) dat ze niet op hun stuk mochten komen (zijn 2 aan elkaar gelegen opritten (als 1 stuk)), want die wagen maakt je tegels stuk.
Is op ons stuk neergezet en blijkbaar is de wagen dus met zijn wielen toch op hun oprit gekomen en zijn er een aantal tegels stuk gegaan.
Dat heeft hij zelf (door zijn zonen) laten repareren en dat was in de zomer van 2013. Dan is er ook nog een probleem geweest met een houthokje wat wij op ons erf hadden gebouwd, maar waar zij last van hebben gekregen (i.v.m. water).
Water liep van het dakje af, waardoor hun buiten muur van de aangebouwde schuur nat werd.
Ook dit is al van 3 jaar geleden.
Ik weet dat hij heel erg boos op hem is en wij willen dit met zijn allen oplossen.
Ik wilde een afspraak maken en toen begon hij meteen te dreigen dat hij mijn man de waarheid wel eens wil vertellen (dat mag!) en dat hij hem persoonlijk aansprakelijk hiervoor gaat stellen.
Ik wil graag voorbereid zijn op dit gesprek, dus vandaar kan iemand mij helpen of je iemand (zonder bewijs; schades zijn er niet meer, want die zijn allemaal al opgelost) na 3 jaar persoonlijk aansprakelijk gesteld kan worden voor dit?
Kan er namelijk ook niets van vinden.
Dank jullie wel. Zit er erg mee

woensdag 14 december 2016