Klimop van muur van voorzitter VVE verwijderen op kosten VVE

3 reacties

De voorzitter van de VVE heeft een enorme bos klimop aan de zijkant van zijn apartement/woning groeien. Dit is inmiddels over het dak aan het gaan en gaat nu te zwaar worden, waardoor een gevaar ontstaat voor het dak en de muur. Persoonlijk hebben wij al eens aangegeven dat dit niet handig was voor zijn voegwerk, dat was als vriendelijke feedback bedoeld. Het antwoord van hem was dat het 3 x per jaar werd gesnoeid door een tuinman en dat er niets aan de hand was.

Inmiddels is het de tuinman blijkbaar boven het hoofd gegroeid en nu wil hij de klimop professioneel verwijderd hebben, om bovenstaande redenen. Dit moet uit de VVE betaald worden, want het is gezamenlijke grond waar het op groeit... De wortels van de klimop vinden namelijk op gezamenlijke grond hun oorsprong. Ook is de muur, de zijkant van het complex, waardoor dit nu opeens een belangrijke muur is voor het complex.
Wij hebben geen appartementencomplex, maar aaneengeschakelde eengezinswoningen, met een gezamenlijk overpad (gallerij) en daardoor gezamenlijk onderhoud.
Ik heb gelezen dat zonder toestemming van de vergadering planten en heesters niet verder mogen groeien tot voorbij 50 cm beneden het laagste raamkozijn van de eerste verdieping van het gebouw.
Had ik eerder geweten dat ZIJN muur (want zo zie ik het wel) ook MIJN muur was, dan had ik die klimop allang bij de wortels doorgeknipt. Ik heb het gevoel dat ik nu moet betalen voor iets waar ik niets aan heb kunnen doen. De bedragen zijn ook niet misselijk en ik kan daar momenteel ook niet makkelijk aan voldoen.
Wat zijn onze rechten en mogelijkheden?
Alvast dank

dinsdag 16 januari 2018