Overkapping bij de buren

4 reacties

Mijn buren hebben 4 weken geleden aangekondigd dat ze een overkapping gingen maken tegen de schuur en naar beide erfgrenzen: 3 meter diep en 5.30 m lang. We hebben ieder een eigen schuur met een gezamenlijk zwevend dak en 1 regenpijp voor de afvoer van het hemelwater van de schuur. Ze hebben gevraagd of ze een aftakking mochten maken op de bestaande regenpijp voor de afvoer van hun nieuwe overkapping en dat vond ik goed. En hebben ze ook gedaan.
Echter, afgelopen week is er een bouwsel neergezet 3.40 x 5.30m (bijna de helft van de gehele tuin!) welke boven de schutting en het bestaande dak van de schuur uitkomt. Het nieuwe dak laten ze nu schuin af lopen op ons gezamenlijke dak van de schuur! Dit is niet afgesproken! Het is zo'n grote oppervlakte dat ik vrees dat bij een heftige regenbui deze regenpijp de enorme hoeveelheid extra hemelwater niet kan verwerken. (afgelopen week 3 x wateroverlast gehad en ze hier op aangesproken maar kreeg alleen een kortaf antwoord dat ze het zullen verhelpen)
Ze hebben tegen de schutting aangebouwd en ook de poeren staan tegen de betonplaten van de schutting. Alles zonder overleg!
Ik zit nu tegen een hoog houten raamwerk/muur te kijken, want inmiddels is de overkapping aan mijn kant ook nog dicht gemaakt. Waarschijnlijk zullen ze deze week het dak gaan afwerken met een overlap van het nieuwe naar gezamenlijke dak.
Mijn vraag is: moet ik dit allemaal maar accepteren of gaan mijn buren te ver?
Als er schade komt door wateroverlast of het dak beschadigd, kan ik ze dan aansprakelijk stellen of moet ik dat nu al doen?

zondag 2 juli 2017