Regen afvoer aanbouw buren

1 reactie

De buren hebben enkele jaren geleden een aanbouw gezet achter.
De bouwtekening laten zien op voorhand en vroegen of ik dit goed vondt. Een technische tekening dus daar moet je al zicht op hebben voor alle details. Nu ze bijna klaar waren bleek de afvoer aan mijn kant te komen. Omdat daar vroeger de regenpijp hing van de dakgoot van het bestaande dak van het huis. De avfoer zit dus bij mij in de hoek. En dat dit aan mij was laten zien. En ik accoord ging.
Nu ik een verranda geplaatst heb recent komen er problemen. Nu loopt het waten van 2 grote daken op de aanbouw van de buren en vanuit de buren op mijn verranda en dan via een pijp van 60 weg het riool in. Nu is na een paar problemen met water overlopen op advies van een loodgieter de cifon weggehaald zodat het beter wegloopt. Andere optie was grotere regenpijp. Maar die zit in de wand van de verranda. Geen optie dus. Nu komt het. De buren klagen dat de afvoer nu met zomers weer stinkt omdat hij dicht bij hun zit en de wind 99% altijd hun kant op staat. Dus ikzelf heb hier geen last van.
En wat als ik over b.v. 10 jaar ook beslis een aanbouw te zetten. Mag ik dat dan? Of moet ik dat nu al aanvechten of op dat moment?

Groetjes P. R.

zaterdag 27 oktober 2018