Regenwater afvoer van carport wat grenst aan de buren

2 reacties

Wij hebben 4 jaar geleden een huis gekocht met toen al bestaande carport. Deze was in niet heel beste staat en hebben wij 2 jaar geleden vervangen door precies dezelfde constructie alleen het oppervlakte iets vergroot, het totale oppervlakte bedraagt denk ik zo'n 50 m2. De afwatering zat altijd al tegem het huis van de buurman aan en hebben wij ook zo gelaten alleen een betere goot geplaatst.
Nu is het zo dat de muur van de buurman voor het vervangen altijd al nat werd en doordat wij afgelopen jaar geen blad hadden weg gehaald het begim van het jaar ook nat werd. Ondertussen is het blad weg en hebben we de afvoer verbeterd en word de muur niet meer nat.
Vandaag kreeg ik echter een brief in de bus van de buurman dat hij last heeft van wateroverlast op die muur met schimmels e.d. En dat de afwatering niet tegen zijn woning mag zitten, komt ie mooi op tijd mee.
Nu zijn wij bereid om de carport in te korten zodat de afwatering niet meer tegen zijn huis zit. Maar hoeveel cm moet dat van zijn huis afzitten?
En in hoeverre zijn wij eventueel aansprakelijk voor de schade aan zijn muur aangezien dit al speelde voordat wij het huis kochten? Voorgaande bewoner heeft ook n poging gedaan tot verbetering maar niet succesvol

maandag 1 oktober 2018