VVE verantwoordelijkheden

1 reactie

Beste forumleden,

Graag wil ik jullie mening over het volgende:

Onze VVE bestaat uit 4 leden, van begane grond tot en met 3 hoog. Alle beslissingen worden gezamenlijk genomen en er is goed contact. Echter, recent heeft er op de begane grond een verbouwing plaatsgevonden inclusief een grote uitbouw naar de tuin, hier is de VVE schriftelijk mee akkoord gegaan. Daarnaast heeft de buurman op de bovenste verdieping een extra dakuitbouw gemaakt en een dakterras aangelegd.
Ik ben benieuwd hoe het nu zit met de VVE verantwoordelijkheden ten aanzien van onderhoud. Alle appartementen zijn 8 jaar geleden voorzien van onderhoudsvrije kunststof kozijnen, maar door de uitbouw op de begane grond zijn daar de kunststof kozijnen vervangen door hardhouten kozijnen (keuze van eigenaren begane grond en uiteraard ook betaald door deze eigenaren). Dit valt onder "de buitenkant" van het gebouw, maar is dit ook de verantwoordelijkheid van de VVE nu?
Daarnaast heeft dus de buurman van de bovenste verdiepingen aanpassingen gedaan aan het dak, is dit nu ook verantwoordelijkheid van de VVE? Wat als er over een aantal jaren onderhoud gepleegd moet worden aan de dakuitbouw, valt dit nu onder de financiele verantwoordelijkheid van de VVE? Dat zou wellicht niet eerlijk zijn voor de andere bewoners, hoe doen andere VVE's dit? Er is op dit moment geen conflict, maar ik wil dat in de toekomst ook verkomen, ook voor evt toekomstige bewoners.

Vr gr, Eline

maandag 22 mei 2017