Aanleg recht van overpad (met auto)

1 reactie

Hallo Allemaal,
Graag zou ik jullie advies willen over het volgende.

Wij hebben vorig jaar een kavel gekocht waarop we momenteel aan het bouwen zijn. Met het kopen van kavel hebben we ook ondertekend voor (een nieuw aan te leggen) recht van overpad. Dit pad komt op ons kavel over de gehele lengte aan de rechterkant. Hierop zijn 2 tuinen aangesloten van buren die gebruik mogen gaan maken van dit pad. In de koop is vastgelegd dat aanleg kosten voor alle 3 komen.

Nu is de bouw zover dat we het pad willen gaan aanleggen. Offertes aangevraagd en de goedkoopste uitgekozen.

Nu wil het zo zijn dat ons huis hoger is gebouwd dan de andere 2 van de buren. Dit omdat wij in een andere straat uitkomen en alleen de achtertuinen verbonden zijn.

Het pad zal op hoogte van onze nieuwbouw woning aangelegd worden. Tenminste dat is het plan. Nu willen de andere 2 buren dat we het pad lager leggen. maar dat betekend dat de voordeur, inrit garage en ingang garage aan kant pad zo n 30 cm hoger liggen. Ze wilden dat we dan gingen werken met hellingbanen/trapjes.
Dit vinden wij echter onpraktisch en met zicht op levensloopbestendige woning ook niet aan te raden lijkt mij. Van gemeente moest het een levensloopbestendige woning worden. Peil huis is ook door gemeente aangegeven.

Nu hebben wij als optie gegeven op aan achterzijde het pad te laten aflopen. Maar nadeel is dat het water kant van buren op loopt. Dat willen we ook weer niet.

Wat is ons recht? Mogen wij de beslissende stem zijn en aangeven dat het pad gewoon op peilhoogte van ons huis aangelegd wordt. Dit betekend dan wel weer dat de buren wat aan hun tuinhoogte moeten doen om het hoogteverschil van ruim 30 cm op te vangen.

Alvast bedankt voor jullie advies. Weet hier niet meer goed wat ik er mee aan moet en wil het liefste onderling goed oplossen.

zondag 13 augustus 2017