Buren gooien brandgang op slot

Opgelost!
5 reacties

Beste,

Sinds enige jaren wonen we in een wijk met achter ons huis een brandgang. Deze is gezamenlijk eigendom van alle aan de brandgang grenzende bewoners, dit staat ook zo op de kadastrale kaart. Wij zitten aan de ene kant op het eind en de achterburen aan de andere kant. Toen we er kwamen wonen hadden ze de brandgang zich al toegeëigend en was er wel een poort geplaatst, de poort rust op een deel grond wat onze eigendom is, hiervoor is nooit toestemming gegeven, deze poort was echter wel altijd open en iedereen kon door de poort, wijzelf, onze kinderen en de buurkinderen. Later hebben we onze tuin aangepast en heb ik ook een poort geplaatst die op de brandgang (lees: nu de achterburen hun tuin) uitkomt omdat deze er niet zat. We gebruiken deze niet omdat we makkelijker via een andere poort in de brandgang kunnen komen.

Nu zijn ze hun huis gaan verhuren via Airbnb en als ze huurders hebben gooien ze de boel op slot. Hierdoor kunnen wij en de andere buren niet meer door de brandgang. Ik heb gevraagd of dit voortaan altijd het geval ging zijn als ze huurders hebben en dit beaamden ze en er viel absoluut niet over te praten, dat zouden ze vorig jaar nl. ook gedaan hebben (waarschijnlijk toen wij zelf met vakantie waren) dus zien ze dit als verworven recht.

Ook tegen mijn poort is een speelhuis van de hun kinderen geplaatst waardoor ik mijn poort die op de brandgang uitkomt ook niet meer kan gebruiken.

Kan ik eisen dat wij vrije doorgang krijgen en dat ze mijn poort niet meer blokkeren? Zou ik ook kunnen eisen dat ze hun constructie van mijn grond verwijderen? Mocht een situatieschets voor verduidelijking kunnen zorgen dan bezorg ik deze graag.

Alvast bedankt!

maandag 14 mei 2018