erfdienstbaarheid

6 reacties

Wij wonen in een 2 onder 1 kapper. Wij hebben een oprit waar een erfdienstbaarheid op zit en dit is ook bij de notaris vastgelegd. Maar de buren hebben hun eigen oprit naast hun huis en dus helemaal geen belang om via onze kant naar hun huis te komen. Buurman heeft er zeker 25 jaar geen gebruik van gemaakt.
Toen wij dit huis kochten kwam buurman erachter dat er nog een erfdienstbaarheid op zat en heeft van de dichte schutting een poort gemaakt. Dit ook om de verkoop van het huis dwars te zitten. Nu wil de buurman 50.000,- euro voor het afkopen van de erfdienstbaarheid hebben. Dit vinden wij een onbehoorlijk bedrag!.
Wij komen er gezamenlijk niet uit. Dit is vinden wij, een beetje een machtspositie. In het notarieel verslag staat dat dhr. hier gebruik van kan maken om via deze weg bij zijn bedrijf te komen. Dhr. heeft al jaren geen eigen bedrijf meer. Al het grond erom heen was vroeger van buurman en zijn broer (kwekerij) maar dit is verkocht aan de gemeente en verbouwd met particuliere woningen. Nu dreigt de buurman de grond aan zijn kant te willen verkopen en zijn oprit dicht te maken. Om zo weer gebruik te gaan maken van zijn erfdienstbaarheid. Kan de buurman dit zomaar doen?

zaterdag 22 april 2017