Hoezo recht van overpad?

5 reacties

Stel dat je overburen zich niet houden aan hun erfdienstbaarheid mbt recht van overpad, het parkeren, aantal auto’s en het soort auto. Erfdienstbaarheid negeren door bedrijfsmatige activiteiten.
Zes dagen per week. Daardoor zelf het in – uitrijden van andermans garage onmogelijk maken. Dit zich afspeelt in een buurt met woonbestemming. Ondanks deze woonbestemming geen gemeentelijke vergunning heeft aangevraagd voor het uitvoeren van een loodgietersbedrijf. Dat was als zzp’er al 17 jaar niet nodig. De gemeente is het hier roerend mee eens, erger nog. Deze zegt dat er geen sprake van overlast kan zijn. Dus ook geen overlast van de eigen bedrijfswagen, die van collega’s, etc. Hij mag toch wel zo nu en dan laden en lossen? Daar doe je niet moeilijk over. Vervelend dat je je garage dan niet in kan tijdens dat laden en lossen. Dat dat dagelijks een dagdeel duurt omdat het gewoon om parkeren gaat, dan moet je naar de grondeigenaar. Die moet dat oplossen. Ook die hun rechten dienen behartigd te worden door de grondeigenaar. Desnoods via het civiele recht.
Mits deze bereid is om dat te doen. Tot die tijd worden de rechten van de buren mbt erfdienstbaarheid door niemand geholpen.
Hoe serieus moet je dan een verkoopakte met notariële erfdienstbaarheid nemen? Deze eigenaar heeft toch de absolute macht. Geniet volop van zijn bedrijf. Betaald nergens voor.
Voor weinig geld een bedrijf runnen met de faciliteiten en vanzelfsprekendheden zoals die horen bij een eigenaar op een industrieterrein voor wonen en werken.

woensdag 20 september 2017