Houthakkende/ haardstokende buurman

6 reacties

Hallo allemaal,

Ik ben een mevrouw van 64 jaar en woon alleen. Ik woon in een woonwijk in een seniorenwoning.
Ik heb ongeveer 2 jaar nieuwe buren. Een jaar lang had ik wel goed contact met hen tot vorige jaar. Toen is de ellende begonnen. Zelf ben ik een gevoelig persoon en door medische problemen heb ik last van mijn luchtwegen.Mijn buurman is begonnen met het bouwen van een houtstapel op ons gezamelijk pad, waar ik zicht op heb vanuit mijn keukenraam. Mijn buurman is bijna elke dag druk met zijn hout. (houthakken) en de tuin. Tot overmaat van ramp gebruikt hij het hout in huis met houtkachel wat veel stank veroorzaakt, waar ik ziek van word.
Ik heb dit wel met mijn buurman besproken en gaat het een tijdje goed, maar dan gaat hij toch weer bezig met het houthakken. Aangegeven dat hij ook kan houthakken in eigen tuin en niet op het gezamelijk pad. In de loop van tijd heeft hij steeds meer spullen langs het pad gezet, zoals een kruiwagen en ladder, waar ik dus de hele dag op moet toekijken. Ze willen al hun eigen spullen niet in hun eigen tuin vanwege het uitzicht en moet ik er maar naar kijken.Ik erger me hier aan en heb de woningstichting om raad gevraagd maar nemen me hier niet serieus in. De frequentie houtstoken ligt in het najaar en winter op ongeveer 5 dagen per week soms alleen s' avonds maar ook wel een hele dag lang.
Alles met elkaar loopt mijn irritatie erg op. Heeft iemand ook deze problemen gehad zoja, hoe is het opgelost
Mijn vraag is wat zijn mijn rechten hier in? Wat zijn de regels betreft houtstoken van een binnenkachel.? Mag iemand maar alles doen op een gezamelijk pad. Hoor graag ervaringen en tips.

Mvg Jessie

donderdag 15 december 2016