Misleiding bij vestiging erfdienstbaarheden

6 reacties

In mijn vorige topic (recht van weg nietig verklaren), gaf ik aan dat wij een in 2001 een huis hebben gekocht, waar erfdienstbaarheden gevestigd zijn.
De buurman van 4 huizen verder heeft recht van weg, om via ons land zijn tuin te bereiken, naast onze voormalige loods.
Deze buurman heeft destijds ons huis met 2 stukken tuin naast de loods in bezit gehad.
Hij heeft toen dit huis verkocht, en de 2 tuinen bij zijn huis 4 huizen verder aangetrokken.
Omdat de 3 buren tussen onze huizen in, destijds over een pad gelegen naast zijn huis, hun achtertuin konden bereiken, heeft de betreffende buurman met deze buren bij de notaris, alle erfdienstbaarheden laten vervallen, en nieuwe erfdienstbaarheden gevestigd.
Die houd in de de betreffende buurman via mijn pad, zijn land kan bereiken door recht van weg, en de overige buren recht van overpad.
Alleen in de stukken die ik van zijn advocaat heb, staat in hoe de erfdienstbaarheden gevestigd zijn, en daar staat in dat er een schuin stuk land, van 3m3 onder een hoek van 90 graden, wat behoord tot de buurman naast mij, naast het betreffende pad, van hem is afgenomen doordat er een schutting op het schuine stuk geplaatst was.
Dit schuine stuk is de enige manier voor de buurman van 4 huizen verderop om met zijn auto over zijn tuin te bereiken.
Alleen toen de buren de erfdienstbaarheden gingen vestigen, gingen ze er allen vanuit dat het schuine stuk land bij dit huis hoorde.
Wat nooit het geval is geweest.
Volgens de buurman naast me en uit het kadaster, en ook de inteken akte blijkt dat, het betreffende stuk land tot de buurman naast me behoord ipv dat het ons toebehoord.
Dat hou naar mijn mening in, dat er niet in goede orde is gehandeld bij het vestigen van de erfdienstbaarheden, omdat het betreffende land van de buren naast ons was ipv van de voormalige eigenaar van dit huis( de buurman 4 huizen verder)
Deze heeft in eigenbelang gehandeld, en wetend dat het stuk land hem niet toe behoorde, verzuimd de buren (rechtmatige eigenaren van het schuine land) te vertellen dat het hun toe behoorde en hun heeft verteld dat het land bij zijn huis hoorde.
Kan ik met deze feiten, het recht van weg voor de betreffende buurman opheffen?
De andere buren zullen ten alle tijden over mijn land mogen.
Alleen met de betreffende buurman liggen wij al 16 jaar in gevecht.
Wij mogen niets op ons land plaatsen, terwijl hij dat wel doet op ons land.
Maar omdat hij het langst wonende is en de erfdienstbaarheden heeft gevestigd vind hij dat hij boven de rest staat. Wat kan ik hier aan doen.
Daarnaast is het ook zo, dat deze buurman naast zijn huis, ook een pad heeft waar met de auto overheen gereden kan worden, en via dat pad heel gemakkelijk een ingang naar zijn tuin gemaakt kan worden.
Dan hebben wij ook geen lastvan elkaar, rechtszaken ruzie politie etc.
En het is niet dat ik de enige ben, de buren tussen ons in, liggen net hem in gevecht.
Er zijn door zijn regime, 6 gezinnen verhuisd, omdat ze de strijd zat waren, geen geld voor rechtszaken hadden, en door hem werd wijs werd gemaakt hoe de kadestrale situatie was.
Ik hoop dat iemand een verlossend antwoord heeft. Bvd

zaterdag 21 januari 2017