Recht van overpad aanpassen

7 reacties

Geachte,
Mijn vrouw, dochter en ik. Zijn sinds kort verhuisd. Wij hebben een hoekwoning gekocht, in een blok van 5 woningen. De hoekwoning aan de andere kant ligt in een andere straat.

Achter onze tuinen ligt een bedrijven terrein (Oude meuk). Mijn naaste 4 buren hebben achter in hun tuin een pad, op hun eigen grond richting mijn tuin.
Welke uitkomt op het pad waar ze recht van overpad op hebben.
Dit pad waar dit recht op rust, ligt op de hoekzijde van mijn tuin en loopt van achter naar voren naar de openbare weg.
Ik begrijp dat de buren zonder dit pad geen mogelijkheid hebben om de openbare weg te bereiken.

Nu is het bedrijven terrein verkocht, een projectontwikkelaar heeft het in handen, er is een informatieavond geweest met tekeningen en plannen welke door de gemeente zijn goedgekeurd, voor 16 nieuw te bouwen eensgezins woningen.
Uit de tekeningen blijkt dat naast, mijn achter tuin een nieuwe straat word aangelegd met openbare parkeer gelegenheid.
Direct achter onze achtertuinen word een pad aangelegd. Vanaf de nieuwe straat komt een pad welke een achterom word voor de nieuw te realiseren eensgezins woningen. Vanaf de straat loopt het pad naar hun achtertuinen. Het pad word een n vorm.

Mijn vraag is door deze nieuwe straat en achterom van de nieuwe woningen.
Hebben de buren de mogelijkheid om in hun eigen tuin een poort te realiseren welke direct op het pad komt. En direct naar de openbare weg kunnen.
Gezien ik dit recht van overpad als een last beschouw zou ik hier graag vanaf willen. Of worden aangepast.

Toen ik 1 van mijn buren aansprak dat met de nieuwbouw alles achter word veranderd en dat het overpad waarschijnlijk niet meer nodig zou zijn. Gaf ze als antwoord dat het overpad zo zou blijven.

Zou het mogelijk zijn dit recht van overpad aan te passen, zo ja wat zouden mijn kansen zijn, er rekening mee te houden dat de buren een eigen uitgang kunnen creëren naar toekomstige aangelegde pad en zo naar de openbare weg.

BVD

Met vriendelijke groet,

Marcko

dinsdag 10 april 2018