Recht van overpad - andere route aanwijzen

1 reactie

Beste allemaal,

Wij hebben sinds enkele jaren een huis wat een dienend erf is in een overpad situatie. Langs de achtergevel van ons huis loopt een overpad waarover de naastgeleden buren de straat kunnen bereiken. Hierachter hebben wij nog een strook tuin van ongeveer 3 meter.

Toen wij hier kwamen wonen maakte het (toendertijd) jongere stel ongeveer 2 a 3 keer per dag gebruik van het pad, maar met inmiddels 4 schoolgaande kinderen + een hond is het gebruik heel erg geïntensiveerd, tot een punt waarop dit als een grote ergenis wordt ervaren (spelende kinderen op het pad / kinderen die voor het raam staan of door de deur naar binnen gluren).

Nu zaten wij te denken om het overpad te verleggen naar de achterliggende tuinstrook. Zodoende loopt het pad niet meer direct langs het huis (en raam en deur). Buren staan hier echter niet om te springen. In hoeverre staan wij hierin in ons recht?

De vermindering van het genot van de het heersende erf zou voor het grootste deel de extra loopafstand zijn, Van ongeveer 15m tot de doorgaande weg naar 20m. Daarnaast wordt de loopafstand naar hun garage wel een heel stuk verkort. Andere belemmeringen als haakse bochten in het nieuwe pad kunnen altijd in overleg rond of breder worden als dit een pijnpunt zou kunnen zijn, wij zijn bereid alle ruimte op te geven die nodig is voor een goed functionerend ruim pad indien dit verlegd kan worden. De nieuwe route zou voor ons wel als een heel stuk minder belemmerend worden ervaren.

Alvast hartelijk dank voor uw tijd en moeite!

donderdag 23 augustus 2018